وي با اشاره به اينکه موقعيت جغرافيايي شهر بيرجند از دير باز اهميت داشته است خاطرنشان کرد :در دوران پيش از اسلام و آغاز هجوم ترکان از دوره هخامنشي ،بيرجند به دليل قرار گرفتن در مرزهاي شرقي به عنوان يک ساتراپ مرزي اهميت داشته است .
اين استاد دانشگاه ادامه داد :در دوران اسلام به دليل قرارگرفتن در دروازه هاي شبه قاه هند و توسعه مبادلات تجاري وسياسي اهميت دو چندان يافت و در دوران پس از انقلاب صنعتي و توسعه رقابت هاي استعماري ،بيرجند به عنوان معبر ورود به مستعمره بزرگ مورد توجه قدرت هاي جهاني آن زمان قرار گرفت که گواه آن ،جضور کنسول هاي روس و انگليس در بيرجندبود و همه اين موارد بود که باعث شد اندک اندک هسته اوليه شهر تاريخي بيرجند از دوره صفويه پي ريزي شود.
به گفته وي در حال حاضر ا ز گذشته اين شهر ،تنها بافت تاريخي آن باقي مانده که خوشبختانه سازمان ميراث فرهنگي ،صنايع دستي و گردشگري استان خراسان جنوبي در صدد حفظ و احياي آن است .
وي با بيان اينکه بي شک در جاي جاي شهر تاريخي بيرجند آثار تاريخي مدفون است ،از سازمان ميراث فرهنگي ،صنايع دستي و گردشگري خواست هر چه سريعتر نسبت به کاوش هاي باستان شناسي در اين شهر اقدام کند./116
انتهای پیام/